Beschrijving
Colheita port is een tawny port uit een enkel oogstjaar. De port wordt oxidatief gelagerd. Dit wil zeggen dat de wijn in kontakt staat met zuurstof. Een Colheita ondergaat minimaal 7 jaar houtrijping alvorens de wijn op de markt komt. Kopke bewaart haar voorraden Colheita op grote houten foeders. Uit deze voorraad bottelt men naar behoefte. Op een Colheita staat dan ook altijd een oogstjaar en het jaar van botteling. De wijn ontwikkelt op hout en nagenoeg niet meer op fles.
Kopke Colheita Port
Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 8 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.
Smaakomschrijving:
De colheita port verschilt per jaar en botteling. Echter, colheita’s hebben over het algemeen de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten. Maar ook aroma’s als koffie en chocolade zijn in een colheita te ontdekken.