Beschrijving
Deze port wordt geproduceerd van één enkele exceptioneel goede oogst. Na twee jaar op eikenhouten vaten, wordt de port gebotteld in de kelders van Vila Nova de Gaia. Op fles wordt de port, horizontaal en donker bewaard, met het jaar mooier. Het karakter van de port zal gedurende de jaren veranderen. In het algemeen wordt geadviseerd Vintage Port te drinken na een leeftijd van min. 8 jaar, echter een Vintage Port kan makkelijk 50 jaar oud worden. Jonge Vintage Ports hebben een intense smaak en een diepe inktachtige paarse kleur. De aroma’s van bosvruchten zorgen samen met de stevige tannine voor een mooie balans. Bij het ouderen, worden de smaken minder intens, meer elegant, complex en zacht van kleur, aroma’s en structuur. Diepe inktachtige paarse kleur. Jonge Vintage Ports hebben een intense smaak. De aroma’s van bosvruchten zorgen samen met de stevige tannine voor een mooie balans. Bij het ouderen, worden de smaken minder intens, meer elegant, complex en zacht van kleur, aroma’s en structuur. Bij Vintage Port vormt zich residu. De fles dient voor het serveren ruim enkele uren rechtop geplaatst te worden, voordat deze voorzichtig wordt gedecanteerd.
Serveer aan het eind van de maaltijd met sterke kazen. Cálem Vintage 2000 Gold Medal – Sélections Mondiales des Vins, 2004 (Canada) Gold Medal & Trophy for Best Port Wine – The International Wine and Spirit Competition, 2003 (England) Gold Medal – Vinalies Internationales, 2003 (France) Gold Medal – Monterey Wine Competition, 2003 (United States) Grande Médaille d’Or – Vino Ljubljana, 2003 (Slovenia) Champion of the Northern Hemisphere – Vino Ljubljana, 2003 (Slovenia) Gold Medal – Clube do Vinho, 2003 (Portugal) “Akos Asvani” Medal (Best Fortified Wine) – Vino Ljubljana, 2003 (Slovenia) Silver Medal – International Wine Challenge, 2003 (England) Silver Medal – Monde Selection, 2003 (Belgium) Silver Medal – Challenge International du Vin, 2003 (France)