Beschrijving
Vintage Port wordt gemaakt van één enkel oogstjaar (net zoals LBV), maar alleen van uitzonderlijk goede oogstjaren. Delaforce Vintage Port ondergaat slechts 2 jaar rijping op eiken vaten en wordt dan gebotteld. Na de botteling rijpt de Vintage Port verder op fles, dit is een langzaam proces wat enkele jaren duurt. Door deze flesrijping vormt zich depot/droesem in de fles. Het is dan ook aan te bevelen om de port zo te decanteren dat het bezinksel achterblijft in de fles alvorens te serveren. Het etiket van de vintage port moet altijd het oogstjaar en het jaar van botteling vermelden. Het bijzondere karakter van vintage port vereist voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. De fles dient voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen. Decanteren in een karaf dient een aantal uren voor consumptie te gebeuren waarbij een hoeveelheid van één tot twee glazen in de fles moet achterblijven om zeker te zijn dat geen depot met de wijn meekomt.