Beschrijving
Het huis Francis Darroze is ontstaan toen Francis als patron-cuisinier[**] op zoek naar mooie armagnacs niet tevreden was met hetgeen hij vond bij de bekende producenten.
Bij kleine producenten vond hij het wel en hij maakte een selectie van de armagnacs die aan zijn eisen voldeden. Collega restaurateurs gingen bij Darroze te rade en hij voorzag ze van zijn selectie. In 1974 is het als apart bedrijf opgezet. Marc en zijn zoon, heeft het bedrijf voortgezet en nu werken ze met een select aantal producenten dat exclusief voor en naar de eisen van Darroze werkt.
Francis Darroze vindt u ondermeer op de kaarten van: Beluga, Calla’s, Ciel Bleu, Cordial, Jozua’s, le Defi, en la Rive.
Juan Arzak[San Sebastian], Trois Gros{Rouanne], Louis XV[Monaco], Michel Bras[Laguiole], Tante Clair[Londen], en Hotel Peninsula[Hong Kong].
Robert Parker
I know no one who makes finer Bas-Armagnacs than Francis Darroze. All his armagnacs are unblended from single vineyards from single vintage. He is considered the “Pope of Armagnacs”
You haven ’t tasted a real ols style Armagnacs until you try one of these incredibly intense, fiery creations.”